Shiatsu is een Japanse massagetherapie met als doel lichaam en geest in balans te brengen door het herstellen van de natuurlijke energiestroom in het lichaam. De levensenergie (Qi) stroomt via de energiebanen (meridianen) door ons lichaam.

 

Je kunt de energiestroom vergelijken met een rivier. Wanneer daar een dam of versperring in ontstaat veranderd dit de stroom van de rivier. Het hectisch dagelijks leven, emotionele gebeurtenissen, overbelasting, verkeerde voeding, er zijn tal van oorzaken die de gezonde energiestroom uit balans brengen. Zo ontstaan blokkades en de energiestroom stagneert of wordt uitgeput. Dit kan vermoeidheid en allerlei klachten zowel fysiek als mentaal tot gevolg hebben.  

In de behandeling zoek ik naar plaatsen waar de energie niet goed doorstroomt. Door strekkingen en rotaties en door druk uit te oefenen op specifieke acupunctuurpunten met mijn duimen en handen kan de natuurlijke lichaamsenergie zich herstellen. Je gaat je daardoor beter in balans voelen waardoor je uiteindelijk meer energie krijgt en klachten verminderen.

 

Met Shiatsu-therapie kunnen zeer veel klachten worden behandeld. Van burn-out, slapeloosheid, niet lekker in je vel zitten tot hormonale klachten zoals PMS en overgangsklachten maar ook darmklachten, reuma en pijnklachten van bijvoorbeeld de rug, nek, schouders en hoofd.  

 

Het bevordert de vitaliteit, verlicht vermoeidheid en is erg ontspannend om te ondergaan. Shiatsu stimuleert de natuurlijke zelfhelende kracht van het lichaam waardoor het een sterke preventieve werking heeft.