EEFJE VAN DEN BERG

Mijn naam is Eefje van den Berg. Sinds 2012 Shiatsu therapeut naast een kantoorbaan. In 2017 heb ik de overstap gemaakt en ben ik fulltime aan het werk als Shiatsu therapeut. Mijn praktijk is gevestigd in Landsmeer, vlakbij Amsterdam Noord.

 

Shiatsu is voor mij zelfzorg en verbinding met je lichaam.

 

Ik ben gefascineerd door de Oosterse kijk op het lichaam en op het leven. De vijfelementen theorie, de Chinese geneeskunde en de Tao/Dao. In hoe wij mensen onderdeel zijn van de natuur met cycli en seizoenen, zowel om ons heen als in onszelf. En hoe alles met elkaar verbonden is. 

 

In het westen gaan we over het algemeen pas naar een dokter wanneer we een aantoonbare klacht hebben. In de Oosterse filosofie praten we al over een disbalans wanneer meer abstracte zaken zich voordoen, bijvoorbeeld wanneer je niet zo lekker in je vel zit of als je vermoeidheid voelt. In het westen veelal omschreven als 'vage klachten'. Wanneer je dit soort signalen lang genoeg negeert kan de disbalans zich verder manifesteren in het lichaam. Door in dat vroege stadium de disbalans al aan te pakken hoeft het niet altijd zover te komen. Dit is de preventieve werking van Shiatsu die ik zo mooi vind.

Luister je naar de signalen van je lichaam? 

 

Om te kunnen luisteren naar je lichaam heb je lichaamsbewustzijn nodig. Er gebeurt zoveel in en om ons hoofd dat we soms vergeten in ons lichaam te zijn en te voelen wat zich daar afspeelt. Shiatsu brengt je terug in je lijf en versterkt je lichaamsbewustzijn. Dat is de kern waardoor ik zelf naar Shiatsu werd getrokken.

Zakken uit het hoofd, in het lichaam. Niet altijd makkelijk voor een denker met een snel werkend hoofd zoals ikzelf. Maar zo de moeite waard, ik kom steeds meer tot de realisatie dat er een diep 'weten' in ons lichaam huist. 

 

Naast Shiatsu

Ik woon samen met mijn partner Sjoerd, twee kinderen en hond in Landsmeer.

 

Opleiding en bijscholingen

2018 Reiki I

2012 beroepsopleiding tot Shiatsu therapeut afgerond aan de Academie Qing Bai

2013 en 2018 Westerse Medische Basiskennis (anatomie, fysiologie, pathologie en psychosociale basiskennis) CPION geaccrediteerd.

2017 – 2021 Assistent bij de Shiatsu opleiding Academie Qing Bai.

2021 – 2022 Central Channel Release.

2023 Shiatsu Postgraduate aan de Zen shiatsu opleiding.

 

Jaarlijkse bijscholingen Shiatsu vakinhoudelijk.

Jaarlijkse bijscholingen Westers Medische Basiskennis.

Jaarlijks meerdere keren intervisie met mede geregistreerde Shiatsu therapeuten.


Eefje van den Berg